Аваков анонсував новий орган для боротьби з наркотиками

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 15:51

В рамках формування системи нової Національної поліції буде створено Бюро протидії наркозлочинності.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Основна функція БПН – боротьба з розповсюдженням наркотиків на всіх рівнях, а також збір і обробка інформації для кримінального переслідування винних у наркозлочинах", – пояснив він.

За словами Авакова, завдяки змінам в структурі, мінімізується корупційний ризик використання співробітниками БПН свого статусу з метою вимагання хабарів: агенти працюють мобільними оперативними групами по 10-15 осіб без прив'язки до певної адміністративно-територіальної одиниці.

Він додав, що штат відомства буде сформовано з нуля і до відбору не будуть допущені до 80% співробітників Управління протидії незаконному обігу наркотиків, у відношенні яких проводяться службові розслідування підрозділами внутрішньої безпеки МВС.

ПОЛИЦИЯ. БЮРО ПРОТИВОДЕЙСТВИЯ НАРКОПРЕСТУПНОСТИ. СТАРТ КОНКУРСА!Создание абсолютно новой структуры - Бюро противодейст...

Posted by Arsen Avakov on Friday, October 30, 2015

Конкурс на посади в БПН відкритий як для цивільних осіб, так і для досвідчених оперативних працівників і слідчих, додав Аваков.

Онлайн-анкети приймаються на сайті МВС з 30 жовтня по 13 листопада.

Всі бажаючі кандидати зобов'язані пройти тест загальних навичок, який визначить вміння логічно мислити і рівень аналітичних здібностей, перевірку стану здоров'я, фізичної підготовки, психологічне тестування та співбесіду.

"Порівняно з відбором в патрульну поліцію, відбір в БПН буде "ускладнений" тестом благонадійності, розробленим ізраїльськими фахівцями, і наркологічним тестом. Також агентам БПН висуваються більш високі вимоги з фізичної підготовки", – додав міністр.

Відбір проводиться на дві категорії посад в БПН: оперативних співробітників (агентів) і аналітиків.

За словами Авакова співробітники нового відомства будуть отримувати зарплату 9 – 12 тисяч гривень і соцпакет поліцейського.

Всі кандидати, які успішно пройшли відбір, будуть відправлені на 200-годинний курс навчання. Програма навчання передбачає інтенсив з тактики і психології, а також майстер-класи від іноземних фахівців, серед яких агенти американської Drug Enforcement Administration.

Перші співробітники БПН приступлять до роботи вже в кінці січня 2016 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування