Порошенко очікує від фракцій пропозиції щодо кандидатур у ЦВК

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 17:31

Президент Петро Порошенко заявив, що конкуренція членів коаліції на місцевих виборах стала її випробуванням на міцність.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

За словами президента, найголовнішим стало те, що "реваншу антиукраїнських сил не сталося".

"Політичні сили, які входять до правлячої коаліції, отримали достойний результат. Сукупна підтримка проєвропейських, проукраїнських сил значно перевищує підтримку тієї партії, яка веде свій родовід від Партії регіонів Януковича та є її правонаступницею", - зазначив Порошенко.  

"Очікую, що протягом дуже короткого часу в радах всіх рівнів будуть сформовані проукраїнські більшості, які здатні ухвалювати ефективні рішення для розв’язання проблем місцевих громад", - сказав він. 

Порошенко відзначив важливість того, що голосування відбулося на підконтрольній Україні частині Донбасу.

"Вперше Донеччина та Луганщина обирали собі місцеву владу на доволі конкурентних виборах, яких ніколи раніше в тих краях не траплялося. Вперше в радах Донецької та Луганської областей будуть представлені проєвропейські партії. Вони тим більше зобов'язані координувати зусилля із контролю за діями тамтешньої більшості", - зазначив він.

"Так само швидко мають вщухнути емоції і в самій парламентській коаліції, для якої конкуренція її членів на місцевих виборах стала випробуванням на міцність. Закликаю всіх вже сьогодні закопати сокиру війни, викурити люльку миру – і надолужувати відставання в темпах реформ", - заявив президент.

Він нагадав, що вже наступного пленарного тижня Верховна Рада має ухвалити цілу низку законопроектів, необхідних для виконання Україною технічних умов для отримання безвізового режиму з Євросоюзом.

"Одразу після оголошення результатів виборів очікую від парламентських фракцій на пропозиції по кандидатурах до нового складу Центральної виборчої комісії. Це питання сьогодні на порядку денному", - додав Порошенко. 

Глава держави закликав всі партії "у політичній конкуренції не перетинати червоних ліній, за якими внутрішня політична боротьба досягла би такої напруги, що послабила би здатність країни протистояти зовнішнім загрозам". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування