На виборах у Сіверськодонецьку лідирує екс-регіонал

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 22:00

На виборах голови міськради в Сіверськодонецьку, де розташовуються адмінустанови Луганської області, максимальну кількість голосів набрав чинний мер, самовисуванець Валентин Казанов.

Відповідні дані за результатами обробки 100% протоколів оприлюднені на сайті Центральної виборчої комісії.

Казанов набрав 26,4% голосів виборців.

Його найближчий суперник, директор Сіверськодонецької ТЕЦ, міський голова Сіверськодонецьку в 1994-2010 рр (переобирався 4 рази), також самовисуванець Володимир Грицишин набрав 23,1% голосів.

Представник партії "Наш край" набрав 15,5% голосів, решта 15 кандидатів - менше 10% голосів кожен (7 - менше 1%).

Оскільки Казаков не набрав 50% голосів, а населення Сіверськодонецька становить 130 тисяч осіб, в місті, згідно з чинним законодавством, 15 листопада відбудеться другий тур виборів, в який вийдуть чинний мер разом з Грицишиним.

Казаков - екс-голова правління Сіверськодонецького об'єднання "Азот", на момент обрання мером міста перебував у лавах Партії регіонів.

У сусідньому місті обласного значення Лисичанську на виборах переміг висуванець партії "Опозиційний блок", який не перебуває в її лавах (позапартійний), в. о. директора шахти ім. Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля" Сергій Шилін.

Він набрав 52,45% голосів виборців і тому, незважаючи на те, що населення Лисичанська становить 102 тис. осіб, другого туру виборів мера в місті не буде.

Найближчий конкурент Шиліна - представник "Блоку Петра Порошенка" Солідарність "Віталій Шведов - набрав 17,4% голосів виборців, ще чотири кандидати-самовисуванці - від 13,8% до 1,5% голосів кожен.

Також безпартійний висуванець від "Опозиційного блоку", старший пожежний рятувальник ДСНС Андрій Гайдуков переміг у виборах мера м. Новодружеськ Лисичанської міської ради, набравши 73,5% голосів.

У м. Рубіжне (місто обласного значення) також переміг кандидат від "Опозиційного блоку", член партії Сергій Хорта, набравши 67% голосів.

Його найближчий суперник, кандидат від партії "Справедливість" Дмитро Мухтаров набрав 12,7% голосів, решта 6 кандидатів - від 4,3% до 1,6% голосів виборців.

У м. Старобільск (місто районного значення) переміг кандидат від партії "Наш край", генеральний директор сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Сільгоспхімія" Володимир Живага.

Він набрав 31,05% голосів, тоді як його найближчий суперник, представник партії "Укроп" Наталія Івашко - 21,3%. Кандидат від "Опозиційного блоку" Марія Приходько набрала 18,1% голосів, решта 4 кандидата - від 18 до 2 %.

Населення Старобільська становить 18 тис. осіб.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування