В ГПУ пояснили, що шукають в "Укренерго"

Понеділок, 5 жовтня 2015, 11:59

Головне слідче управління Генпрокуратури проводить досудове розслідування щодо зловживання службовим становищем особами "Укренерго" в період 2010-2014 роки.

Про це "Економічній правді" повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Згідно із повідомленням, слідчими Головного управління проводиться обшук в НЕК "Укренерго" за фактом зловживання службовим становищем службовими особами держпідприємства "Укренерго" в період часів 2010-2014 роки.

"Попередня кваліфікація звинувачень - частина 5 статті 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом службовим становищем", та частина 2 стаття 364 "Зловживання владою або службовим становищем", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, наразі триває досудове розслідування. Обшуки проводяться в рамках цього розслідування на підставі рішень суду.

У той же час прес-секретар "Укренерго" Зиновій Буцьо в коменарі кореспонденту "Української правди" розповів, що не поки знає, у якому кримінальному провадженні ГПУ проводить розшук.

Журналістів у будівлю "Укренерго" не пускають.

Раніше, стало відомо, що в офісі НЕК "Укренерго" проходить обшук.

Нагадаємо, раніше Міненерговугілля звільнило від виконання обов'язків директора НЕК "Укренерго" Юрія Касіча і призначило тимчасово виконуючим обов'язки директора Всеволода Ковальчука.

Як відомо, 26 грудня 2014 року Касіча було призначено новим керівником державного підприємства НЕК "Укрненерго".

З жовтня 2014 року Касіч був головою правління ПАТ "Чернігівобленерго", підконтрольному бізнесмену Костянтину Григоришину.

Нагадаємо, в інтерв'ю "Українській правді", олігарх Григоришин підтвердив, що він рекомендував Міненерговугілля призначити Касіча виконуючим обов'язки директора "Укренерго".

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News