У Росії порушили справу через Facebook-пост Геращенка

Середа, 7 жовтня 2015, 18:59

Щодо депутата від "Народного фронту" Антона Геращенка Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу.

Про це повідомив журналістам офіційний представник відомства Володимир Маркін, пише російський "Інтерфакс".

"Головним слідчим управлінням СКР порушено кримінальну справу щодо (...) позаштатного радника глави МВС України Антона Геращенка. Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого статтею 205.2 КК РФ ("публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму)", - зазначив він .

За даними слідства, "Геращенко опублікував пост на своїй сторінці в одній із соціальних мереж, де публічно закликав користувачів розкривати відому їм інформацію про російських військових, які беруть участь в операції в Сирії".

"Фактично Геращенко підтримав і розповсюдив ідею свого співрозмовника в соціальній мережі про те, що таким чином "терористи і їхні побратими в Росії зможуть помститися російським військовослужбовцям за канонами шаріату", - сказав Маркін.

Як відомо, у вівторок Геращенко запропонував опублікувати на сайті "Миротворець" інформацію про військовослужбовців Росії, які беруть участь у авіанальотах в Сирії.

Цю пропозицію Геращенко висунув з метою фіксації військових злочинів Росії в Сирії і на Близькому Сході.

Следственный комитет Российской Федерации заявил о том что возбудил на меня уголовное дело, за якобы призывы к терроризм...

Posted by Антон Геращенко on 7 жовтня 2015 р.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування