Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відсторонена ректор Національного медуніверситету заявляє про "рейдерство"

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 10:49

Катерина Амосова, відсторонена від обов’язків ректора Національного медичного університету, заявляє про рейдерське захоплення її "вишу".

Про це вона сказала в ефірі "Громадського радіо".

"Студентське братство" звинуватило ректорку в протиправних діях та корупції. Організація направила лист із відповідними фактами до МОЗу, що й стало підставою для відсторонення та комплексної перевірки з боку міністерства.

Сама Амосова всі звинувачення відкидає та називає події, які розгортаються довкола неї та вишу "шаржем на боротьбу з корупцією".

"Наказом міністра охорони здоров’я мене відсторонили від обов’язків ректора, а не від посади. Адже я маю всі права ректора, оскільки вони надаються трудовим колективом", - зазначила вона.

"Сьогодні у нас не виникає сумніву, що це акт рейдерського захвату нашого університету, який має на меті отримати контроль над вузом з бюджетом 380 мільйонів грн. на рік. Також це роблять для того, щоб знищити докази зловживання попереднього керівництва вузу, закрити кримінальні справи, які ведуться вже більше, ніж 1,5 року, а також повернути корупційні схеми, які процвітали за старого керівництва", - заявила вона.

За словами Амосової, у Національному медуніверситеті вже було таке швидке відсторонення ректора – "і зараз відбувається натяк на déjà vu".

"Це роблять ті ж самі три особи, що й раніше. Це відбувалося в нашому університеті після Майдану. Тоді мене було призначено виконуючим обов’язки ректора і було ясно, що це політичне рішення.", - сказала доктор медичних наук.

Коментуючи зауваження, що журналістів не пускали в університет для зйомок у рамках розслідування, Амосова сказала: "Я не давала наказів не пускати журналістів до університету і не знала, що це відбувається, тому що була в шоці, коли зайшла комісія".

"Тоді я спілкувалася з комісією, вони мені дали перелік пунктів для перевірки на двох сторінках. І вже через 1,5 години був готовий проект акту про нерозголошення цієї інформації. І я чудово розуміла, що я маю сприяти роботі комісії. Та, на жаль, це сталося в нашому університеті і журналістів не допустили всередину, щоб зняти матеріал. І я прошу вибачення у ЗМІ від свого імені та імені університету", - зазначила вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...