Росія може зняти санкції з компаній, що підтримують скасування санкцій проти РФ

Вівторок, 10 листопада 2015, 04:27

Член президентської ради з прав людини Яна Лантратова і депутат Держдуми РФ Ігор Зотов направили першому віце-прем'єру Ігорю Шувалову пропозицію створити реєстр іноземних компаній, публічно підтримують скасування антиросійських санкцій, і дати їм можливість працювати в Росії.

Про це пише РИА Новости.

Наприкінці липня 2014 ЄС і США наклали санкції на ряд секторів російської економіки у зв'язку з погіршенням відносин Росії і Заходу на тлі конфлікту в Україні. У відповідь Росія в серпні 2014 обмежила імпорт продовольчих товарів з країн, які ввели відносно неї санкції, і оголосила курс на імпортозаміщення. Влітку 2015 санкції і відповідні російські заходи були продовжені ще на рік.

"Просимо вас розглянути можливість реалізації комплексу заходів, спрямованих на заохочення дружніх Росії підприємців за кордоном, зокрема створення реєстру приватних іноземних компаній, що виступають проти санкцій відносно Росії, і розробки механізму з надання їм можливості здійснення діяльності на території нашої країни", - йдеться у зверненні.

Коментуючи цю ініціативу, Лантратова пояснила, що мова йде про створення спеціального механізму заохочення "дружніх нашій країні громадських активістів та підприємців". "Це питання останнім часом не раз обговорювалося на європейських дискусійних майданчиках", - запевняє вона

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування