Колишнього "міністра ДНР" вбили за "бендерівську" позицію – прокуратура

Вівторок, 10 листопада 2015, 11:22

Прокуратура Донецької області розслідує загибель колишнього міністра палива та енергетики терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, до органів прокуратури України звернувся мешканець Києва, який заявив, що його брата – Євгена Файницького, який працював на терористів "ДНР" жорстоко вбито та інформація про цей факт замовчується.

Наразі прокуратурою Донецької області встановлено, що Файницький наприкінці 2014 – на початку 2015 років працював так званим "міністром палива та енергетики "ДНР". У лютому поточного року, згідно інформації ЗМІ, його було затримано ніби-то за шпіонаж на користь України.

Заявник також передав прокуратурі офіційну відповідь так званого генерального прокурора "ДНР" Андрія Співака від 28 серпня 2015 року в якій зазначено, що Файницького заарештовано за "…проукраинскую, бендеровскую, националистическую позицию" і він начебто утримується під вартою.

Клацніть для збільшення

Проте згодом рідні отримали з Росії свідоцтво про смерть Файницького, у якому зазначено, що він помер ще у 17 травня. Документ був виданий у Ростовській області РФ, містом смерті вказаний Донецьк.

Клацніть для збільшення

"Що стало причиною смерті колишнього міністра терористів, наразі з’ясовуватимуть у прокуратурі Донецької області", – йдеться у повідомленні відомства.

Слідство триває.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News