Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Важка зброя все ще не до кінця відведена з обох боків – ОБСЄ

Середа, 11 листопада 2015, 13:01

Важка військова техніка, яка, згідно з мінськими домовленостями, мала бути відведена у спеціальні місця зберігання, все ще частково перебуває поблизу лінії зіткнення з обох боків.

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової лінії ОБСЄ станом на 9 листопада.

Згідно з ним, спостерігачі бачили на підконтрольній Україні території три самохідні гаубиці "Акація" (152 мм) близько до цивільних будівель у Попасній за 59 км північний захід від Луганська і 31 танк поблизу Тополиного за 20 км на північний захід від Маріуполя.

На підконтрольній бойовикам чистині Донеччини члени місії бачили шість самохідних гаубиць "Гвоздика" (122 мм), шість "Градів" і сім буксованих гаубиць Д-30 (122 мм).

Також члени місії повторно відвідали чотири українські пункти зберігання відведеної зброї, на двох з яких вся зброя була на місці, а не двох інших була виявлена нестача двох мінометів на кожному.

Ще два пункти спостерігачі відвідали вперше. На одному з них кількість зброї не відповідала списку, наданому СММ.

На інших українських місцях зберігання відведеної зброї була виявлена нестача дев'яти гаубиць (чотирьох "Гвоздик" і п'яти "Акацій"), які раніше там перебували.

Згідно з повідомленням, ні влада України, ні донецькі та луганські сепаратисти поки що не надали спостерігачам повний список відведеної важкої зброї.

Начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов, коментуючи для "Української правди" ці повідомлення, заявив, що все переміщення української зброї відбувається за попереднім узгодженням і під контролем спостережної місії ОБСЄ.

Він додав, що наразі відбувається ротація українських частин та підрозділів і допустив, що, можливо, саме на цьому етапі спостерігачі ОБСЄ і побачили техніку. У той же час він запевнив, що всі повідомлення про нестачу зброї у місцях зберігання будуть ретельно перевірені.

Селезньов зазначив, що питання взаємодії з ОБСЄ вкрай важливе, оскільки від цього залежить якість виконання мінських угод і запевнив, що Україна ставиться до своїх зобов'язань відповідально.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування