Порошенко каже про оновлення влади: вибори завершують "перезавантаження"

Середа, 11 листопада 2015, 14:17

Президент Петро Порошенко відзначає, що серед новообраних керівників міст 41% обійняли цю посаду вперше, і це свідчить про оновлення влади в цілому.

Про це він заявив на зустрічі з обраними мерами міст.

"Цими виборами завершується процес перезавантаження влади, який був початий президентськими виборами, продовжений достроковими парламентськими виборами і завершений місцевими виборами, які відбувалися вже за новими правилами і новими законами – законом, який формує місцеву владу за пропорційною системою за вікдритими списками", - сказав Порошенко.

"Наочним прикладом оновлення влади є той факт що з 379 міських голів 154 особи на цю посаду обрані вперше. Майже половин міських голів, – точно кажучи, 41% – сьогодні вперше приступають до виконання своїх обов’язків, як результат чесного волевиявлення громадян", - заявив він.

"Я не маю нічогісінько проти тих, хто був обраний вдруге, втретє – це вибір громадян, я його шаную і поважаю", - сказав президент і наголосив: "Перед вами стоять надзвичайно амбітні, цікаві завдання".

За словами Порошенка, останні вибори "мають суттєву різницю з виборами, які відбувалися до сих пір".

"У нас майже немає рад, в яких була б сформована однопартійна владна більшість, але маємо дуже велику кількість місцевих рад, де більшість отримали проєвропейські сили, які сформували проєвропейську коаліцію в Верховній Раді. Думаю, що це надзвичайно важливо", - сказав він.

Президент наголосив, що "це були перші місцеві вибори, на яких були присутні 1554 міжнародних спостерігача".

"Зазвичай міжнародні спостерігачі не відвідують місцеві вибори, але тут ми навмисно – для нас це було принципово – запросили міжнародних спостерігачів, і вони були широко представлені Парламентською асамблеєю Ради Європи, Європарламентом на чолі зі співголовою нашого комітету співпраці з Європарламентом, були представлені ОБСЄ…", - уточнив Порошенко.

"Звіти спостерігачів підтвердили, що вибори відбувалися демократичним шляхом, ніхто не зміг завадити – і не намагався – волевиявленню громадян", - додав він.

Порошенко вважає це одним із важливих здобутків України.

При цьому президент наголосив, що потрібно ще якісно провести другі тури місцевих виборів 15 листопада. "І я не маю сумніву, що вибори будуть проведені і ми захистимо волевиявлення громадян", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування