Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики повинні виконати вимоги України щодо виборів на Донбасі - США

П'ятниця, 13 листопада 2015, 01:58

Постійний представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр виступив на засіданні Постійної ради Організації з закликом підтримати пропозиції України щодо проведення місцевих виборів на окупованих територіях на сході.

Про це він заявив в четвер, передає "Укрінформ".

"Оскільки ми підійшли до кінця 2015 року - терміну, встановленого Мінським пакетом заходів, ми потребуємо прогресу зараз більше ніж будь-коли. Прийшов час для Росії і підтримуваних нею сепаратистів безпосередньо взяти на себе зобов'язання за пропозиціями України про проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей - виборів у повній відповідності з українським законодавством та міжнародними стандартами", - підкреслив він

У тому числі, за його словами, йдеться про забезпечення вільної участі українських політичних партій, громадянського суспільства, ЗМІ, а також спостереження з боку БДІПЛ ОБСЄ.

"Якщо цього не буде зроблено, це буде невиконання Мінських домовленостей, з якими безпосередньо пов'язані санкції проти Росії", - зазначив Байєр.

Він також додав, що Росія, яка підписала мінські угоди, повинна "усунути перешкоди для роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з метою реалізації домовленостей та здійснення контролю над їх виконанням".

Крім того, він закликав забезпечити безпечний доступ гуманітарної допомоги в постраждалі від конфлікту регіони.

Нагадаємо, українська сторона наполягає на тому, що внутрішньо переміщені особи брали участь у виборах місцевої влади окупованих територій.

Крім того, українська сторона наполягає, що місцеві вибори можуть бути проведені лише за стандартами ОБСЄ, а отже без російських збройних формувань на території.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування