Глава місії ОБСЄ закликав не зводити нанівець позитивні зміни на Донбасі

П'ятниця, 13 листопада 2015, 09:59

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан розкритикував факт недавнього збільшення кількості та серйозності випадків порушення режиму припинення вогню на сході України.

Про це повідомляє прес-центр ОБСЄ в п'ятницю.

З початку листопада спостерігачі СММ повідомляли про підвищення рівня насильства, особливо поряд з руїнами Донецького аеропорту.

"Я надзвичайно стурбований застосуванням важких озброєнь в Старомихайлівці, Красногорівці і Куйбишевському районі Донецька", - сказав глава місії.

Він нагадав про чіткі зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню, які взяли на себе сторони при підписанні "мінського протоколу" і меморандуму у вересні 2014 року, а також комплексу заходів з виконання "мінських угод" в лютому 2015 року.

"СММ спостерігала і повідомляла про відносне затишшя, яке тривало протягом двох місяців, і про обережні спроби людей у ​​деяких областях повернутися до нормального життя і в свої будинки. Ми закликаємо всі сторони не зводити нанівець ці позитивні зміни, виконувати свої зобов'язання і докладати зусилля для досягнення стійкого миру", - сказав Апакан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування