Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін допускає, що ситуація на Донбасі стане "замороженим конфліктом"

П'ятниця, 13 листопада 2015, 15:10

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ситуація на Донбасі може перетворитися на заморожений конфлікт і звинуватив у цьому владу України.

Про це він сказав в інтерв'ю агенціям "Анадолу" та "Інтерфакс", повідомляє УНІАН.

"Досі зберігається загроза перетворення ситуації на Донбасі у заморожений конфлікт. До цього веде політика Києва, який продовжує нарощувати блокаду південного сходу, не пускає туди ні продовольство, ні гроші. Ліквідував там банківську систему, блокував експорт", – розповів Путін.

Він заявив, що раніше мова йшла про відновлення життєдіяльності регіону, зокрема, це обговорювалося в нормандському форматі.

"Заради справедливості треба сказати, що певні зрушення все-таки є. Сторонами відновлено залізничне сполучення, що дозволяє поставати донбаське вугілля в інші регіони України. Ведуться роботи з налагодження енергопостачання. Опрацьовуються питання, пов'язані з відновленням системи водопостачання", – додав він.

Путін заявив, що Росія "продовжує надавати підтримку Донбасу" і вже поставила туди понад 50 тисяч тонн "гуманітарних вантажів".

"Ми думаємо насамперед про людей, яких київська влада кинули напризволяще, поставила на межу виживання. Наш обов'язок – надати їм необхідну допомогу", – запевнив Путін.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Путін також вважає зайвою драматизацію ситуації з виконанням мінських домовленостей.

"Не став би надмірно драматизувати ситуацію з затягуванням виконання мінських домовленостей. Незважаючи на певні складнощі, вони реалізуються, і, головне, що положення, принципи і логіка документа не ставляться під сумнів", – сказав Путін.

За його словами, "мова йде лише про технічну пролонгацію термінів".

Як відомо, за участю Росії на пострадянському просторі створені вже кілька таких "заморожених" конфліктів, зокрема в Грузії, Молдові та Азербайджані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування