Яценюк: Україна очікує на жорстку реакцію G20 у боротьбі із тероризмом

Субота, 14 листопада 2015, 11:21

Україна очікує на дуже жорстку і чітку реакцію G20 у боротьбі із тероризмом.

Про це 14 листопада біля посольства Франції у Києві заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Від імені уряду України хотів би передати слова співчуття і підтримки  - всьому французькому народу", - зазначив глава уряду,  звертаючись до посла Франції.

"Україна знає, що таке тероризм і що таке агресія, терористичний і диктаторський режим.  Нас не залякати. Україна, як частина великої європейської спільноти, зробить все для того, щоб ті, хто вчиняє такі акти, були покарані", - додав Яценюк.

Як відомо, у столиці Франції в результаті серії вибухів і стрілянини загинули, десятки осіб.

LeFigaro повідомляє, що сумарна кільксть жертв терактів сягнула 150 осіб. З них, як повідомляють провідні світові агенції, близько сотні людей знайдені загиблими в концертній залі Bataclan, де проходив концерт американської рок-групи  Eagles of Death Metal.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Le Parisien з посиланням на дані рятувальних служб  повідомляє, що у концертній залі Bataclan, яка була захоплена терористами, загинули 70 осіб. Ще 7 осіб, які перебували в залі, - у важкому стані в реанімації.

Загалом внаслідок терактів загинули щонайменше 120 осіб.

Поліція провела спецоперацію в Bataclan, внаслідок якої загинули двоє терористів.

МЗС України відкрило "гарячу" телефонну лінію через теракти у Парижі, що відбулися напередодні. Президент Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та доручив вжити заходів для забезпечення безпеки в Україні.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування