МЗС просить не їздити в Париж і дає поради, як поводитись

Субота, 14 листопада 2015, 12:39

МЗС України рекомендує утриматися від поїздок до Парижа та центру французької столиці.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, поширеному у суботу у зв’язку з терактами, що сталися у п’ятницю ввечері у Парижі.

"У зв’язку зі скоєнням 13 листопада 2015 р. терористичних актів у Парижі та його околицях громадянам України рекомендується утриматися від поїздок до Парижа та регіону Іль-де-Франс", - сказано в повідомленні.

"МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у Франції, виявляти підвищену увагу і обережність, уникати місць масового зібрання людей, враховувати рекомендації сил безпеки та місцевих влад", - також зазначили у МЗС.

"Якщо громадяни опинилися у місці, де скоєно теракт, закликаємо не панікувати, оцінити найбільш безпечні шляхи та покинути приміщення, уникати натовпу, шукати захисту у правоохоронців та сил безпеки, укриття у безпечних приміщеннях, а також прагнути невідкладно повідомити про себе поліцію або Посольство", - порадили в МЗС.

Крім того, у відомстві підкреслили, що найбільш уразливим видом транспорту є метро, крім того радять старатися не пересуватися поодинці, якщо планується відвідати захід – попередньо уточнити, чи він відбудеться, а також які лінії громадського транспорту будуть закриті.

МЗС радить громадянам завжди мати при собі документи, що посвідчують особу; виконувати всі вказівки та демонструвати готовність до співпраці з правоохоронцями.

У МЗС нагадали, що запроваджено надзвичайний стан на всій території континентальної Франції та острові Корсика.

"Режим надзвичайного стану передбачає запровадження повного прикордонного та митного контролю на всіх кордонах Франції; заборону на переміщення осіб та транспортних засобів у визначених місцях; встановлення захисних зон чи зон безпеки, перебування у яких регламентовано, або повністю заборонено; закриття розважальних, культурно-просвітницьких та інших закладів масового скупчення людей, а також заборону проведення масових зібрань", - пояснили у МЗС.

У МЗС додали, що у Паризькому регіоні запроваджено посилені заходи безпеки: надано дозвіл проводити адміністративні обшуки у будь-яких помешканнях; мобілізовано всі сили правопорядку та підрозділи збройних сил; тимчасово припинено будь-які розважальні заходи, зачинено місця масового скупчення людей (конференц-зали, навчальні, спортивні заклади, бібліотеки тощо).

Можливі обмеження у функціонуванні метро та наземних видів транспорту в районах, які постраждали від терористичних актів (особливо – 10 та 11 округи Парижу).

У будь-якому випадку, громадянам, які перебувають у Франції, рекомендується повідомити рідним про себе.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам необхідно якомога швидше повідомити про це на "гарячу лінію" Посольства України у Франції (+33 1 43 06 07 37.), або МЗС ( +38 044 238 16 57, +38 044 238 17 77).

Українька правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News