Порошенко: Спецслужби знешкодили дві групи, які могли готувати теракти

Субота, 14 листопада 2015, 12:55

Українські спецслужби знешкодили дві групи, які підозрюються у підготовці терористичних атак і представляють певні міжнародні терористичні угрупування.

Про це президент Петро Порошенко заявив 14 листопада під час термінової наради з керівниками силових відомств. 

"Президент доручив керівникам МВС та Національної поліції вжити заходів і провести міжвідомчу нараду при залученні СБУ для координації дій по боротьбі з тероризмом. Також мають бути дані доручення керівництву Національної Гвардії України", - йдеться  у повідомленні прес-служби  президента.

"Мінімум на два тижні запровадити посилений режим несення служби, виставити посилений контроль на в’їзді до основних міст в Україні, визначити посилену охорону у аеропортах, вокзалів, мостів і всіх місць, де масово збираються люди", - заявив Порошенко.

Також йдеться про посилення заходів безпеки щодо супроводу офіційних делегацій.

Окрему увагу було приділено питанню підвищення боєготовності Державної прикордонної служби України та Збройних сил України на лінії зіткнення у зоні проведення АТО. 

Також Порошенко дав доручення посилити заходи безпеки в місцях скупчення людей та проведення масових заходів, зокрема, під час футбольного матчу збірних України та Словенії.

Президент поставив завдання перед керівниками відповідних відомств забезпечити підвищення координації дій з міжнародними партнерами та обмін інформації щодо можливих терористичних загроз.

"Це не лише Франція, але Великобританія, США, всі наші партнери та міжнародні організації по боротьбі з тероризмом. Інформацію мені доповідати в режимі реального часу цілодобово", - зазначив президент.

Порошенко зазначив, що не буде відмовлятися від планів взяти участь у міжнародній конференції у Парижі 29 листопада.

"Ні Францію, ні Україну міжнародний тероризм не налякає і ми сповнені рішучості для боротьби з усіма його проявами. Це не є проблема Франції – це проблема світу", - наголосив президент. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування