Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вимагатиме доступу ОБСЄ до місць зберігання техніки бойовиків

Субота, 14 листопада 2015, 16:50

Через ескалацію конфлікту на Донбасі українська сторона вимагатиме доступу спостерігачів спецмісії ОБСЄ до місць зберігання відведеної бойовиками техніки та постійної присутності спостерігачів на найбільш напружених ділянках.

Про це 14 листопада заявив президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Львова.

"Україна вимагатиме доступу спостерігачів ОБСЄ до місць зберігання відведеної бойовиками техніки, до неконтрольованої ділянки біля кордону і постійної присутності спостерігачів на найбільш напружених ділянках – Авдіївка, Донецький аеропорт, Артемівський напрямок і Попасна", - заявив він.

За словами Порошенка, ситуація на сході України загострюється, про що свідчить, зокрема, обстріл позицій українських військових із заборонених Мінськими угодами мінометів калібром 82 мм.

Разом з тим Порошенко зазначив, що не бачить зв'язку між ескалацією на сході країни і активізацією ісламських терористів, хоча констатував різке збільшення внутрішньої загрози терактів в Україні.

"Я не бачу зв'язку з ескалацією конфлікту на сході України та активізацією дій ісламських терористів. Але ми бачимо активізацію цих груп всередині України ... ми бачимо різке збільшення внутрішньої загрози терористичних актів в Україні", - заявив президент.

За його словами, саме тому він дав наказ щодо посилення заходів безпеки уздовж кордону, збільшенню сил правопорядку в аеропортах, на вокзалах та інших місцях скупчення людей. "У нас є чіткий план дій на 2 тижні", - заявив Порошенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування