Аваков назвав міста, де готуються теракти і збройні провокації

Неділя, 15 листопада 2015, 09:58

МВС І СБУ мають інформацію про підготовку терористичних атак і провокацій з використанням вогнепальної бойової зброї та вибухових пристроїв у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові та ряді інших міст країни.

Про це 15 листопада на своїй сторінці у Facebook заявив глава МВС Арсен Аваков.

"За даними оперативних служб, в найближчі кілька днів нам доведеться пережити кілька спроб деструктивних антиукраїнських сил дестабілізувати ситуацію в країні. Мною прийнято рішення про переведення всіх правоохоронних структур на посилений режим роботи", - зазначив він.

Аваков звернувся до політичних сил, громадських організацій, які  планують проводити в найближчі дні масові акції, мітинги та заходи.

"Нацполіція та Нацгвардія готові забезпечити правопорядок і безпеку на цих акціях за умови дотримання з боку організаторів та усіма учасниками норм безпеки - у тісній співпраці з правоохоронцями", - заявив глава МВС.

Звертаючись до мітингувальників, які зараз проводять акції у центрі Києва, Аваков додав:"Ваші форми протесту зараз дуже вразливі до провокацій і терористичних ризиків, ви несете відповідальність за безпеку людей".

"Прошу вас вжити усіх необхідних рішень, для того, що б не було ні найменшої можливості використати ваше конституційне право на протест як ширму для виконання терористичного акту", - підкреслив він.

Також Аваков закликав "з розумінням ставитись до посилених заходів безпеки в публічних місцях, на транспорті, на дорогах країни - до вимог про зупинку автотранспорту, перевірку документів і автомобілів. Це все робиться для забезпечення безпеки вас і ваших дітей".

"Прошу кожного з вас бути уважними в місцях проведення масових заходів та акцій і негайно інформувати правоохоронні органи про осіб, поведінка яких викликає підозру або про підозрілі предмети, зброю, самотній багаж. У всіх цих випадках прошу негайно звертатися до найближчого поліцейського або за телефоном 102", - додав глава МВС.

Як відомо, у п’ятницю ввечері у центральному північному районі Парижу сталася серія терактів. В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки.  "Ісламська держава" офіційно взяла на себе відповідальність за теракти

Станом на вечір 14 листопада кількість загиблих унаслідок терактів в Парижі зросла до 129, поранених - до 352.

МЗС України відкрило "гарячу" телефонну лінію через теракти у Парижі, що відбулися напередодні. 

Президент Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та доручив вжити заходів для забезпечення безпеки в Україні.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...