У Києві на виборчій дільниці голова ДВК напідпитку заважала роботі комісії

Неділя, 15 листопада 2015, 10:23

У Києві на одній з виборчих дільниць голова ДВК перешкоджала роботі комісії, прийшовши на дільницю  у стані сп’яніння.

Як повідомили у столичному главку Нацполіції, інцидент трапився у Дніпровському районі 15 листопада.

"У Дніпровське РУ Головного управління Нацполіції у Києві надійшов дзвінок про конфлікт. Правоохоронці встановили, що інцидент трапився між членами комісії та головою ДВК. Жінка прийшла на дільницю у стані сп’яніння (при перевірці наявності алкоголю в крові встановлено 1,7 проміле) та всіляко перешкоджала роботі комісії", - йдеться у повідомленні. 

У результаті члени ДВК проголосували про відсторонення її від виконання обов’язків та переобрали голову. О 9:10 дільниця розпочала роботу. 

За вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 (Перешкоджання здійснення виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України.

"Правопорушниці загрожує від 3 до 7 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років", - наголосили у НП.

Як відомо, раніше у КМДА зазначили, що у Києві станом на 8:36 ранку відкрились і працюють усі 1089 виборчих дільниць.

Громадський порядок на виборах охороняє понад 4000 працівників Національної поліції, Національної гвардії, курсантів Національної академії внутрішніх справ, бійців батальйонів Київ-1, Київ-2.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування