Штаб: "Тиша" порушується, найскладніша ситуація - біля ДАПу

Неділя, 15 листопада 2015, 12:56

За минулу добу бойовики порушили режим "тиші", здійснивши провокацію із застосуванням стрілецької зброї проти українських військових, які розташовуються поблизу Станиці Луганської.

Як повідомив під час брифінгу речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник, у решті традиційно "гарячих" точках Луганщини було спокійно, окрім Попасної.

"Там позиції сил АТО були обстріляні з крупнокаліберних кулеметів ворога", - повідомив він.

За словами Мотузяника, найскладнішою ситуація залишається поблизу Донецького аеропорту.

"Бойовики порушили досягнуті домовленості, обстрілявши з 120-мм мінометів українські укріплення поблизу Авдіївки, внаслідок чого 1 український військовий загинув, та 8 було поранено. Встановлено, що міномети, з яких було проведено обстріл, ворог замаскував у Путилівському лісі, одному з парків Донецька", - повідомив речник АТО.

Загалом за добу зафіксовано 23 ворожих провокацій у районі Донецького аеропорту, противник відкривав неприцільний вогонь зі стрілецької зброї, підствольних та ручних гранатометів.

Також ворог обстріляв сили АТО, застосовуючи стрілецьку зброю, автоматичні станкові та підствольні гранатомети поблизу Красногорівки та Мар’їнки.

Як відомо, представники СЦКК зафіксували обстріл з боку бойовиків з реактивної артилерії у бік Красногорівки.

"За попередньою інформацією, снаряди не досягли своєї мети: ані житлові квартали, ані українські позиції не постраждали від здійснених запусків ракет", - повідомив Мотузяник. 

За даними штабу АТО, на донецькому напрямку у районі Світлодарської дуги булозафіксовано одиничну провокацію противника біля н.п. Луганське із використанням станкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

"На північних околицях Горлівки бойовики ввечері провели неприцільний обстріл позицій сил АТО поблизу Майорська та Зайцевого зі стрілецької зброї. На західних околицях Горлівки також зафіксовано неприцільний обстріл українських позицій поблизу Новгородського з крупнокаліберних кулеметів", - зазначив Мотузяник.

У напрямку Маріуполя  двічі зафіксована роботу ворожих снайперів поблизу Широкиного – вранці та ввечері.

Польоти безпілотних літальних апаратів протягом минулої доби не фіксувалися.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування