Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У штабі АТО підтвердили загибель 3 бійців за минулу добу

Понеділок, 16 листопада 2015, 12:18

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули три бійця, які підірвались на фугасі.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Поблизу селища Золоте на ворожому вибуховому пристрої – радіокерованому фугасі підірвалися та загинули троє військовослужбовців ЗСУ", - повідомив речник АТО.

Крім того, за словами Лисенка, на луганському напрямку противник обстріляв передові позиції сил АТО на Бахмутській трасі поблизу Новотошківського. При цьому він застосував стрілецьку зброю, установку ЗУ-23-2 та 82-мм міномети зразка Другої світової війни.

Також одна ворожа провокація з використанням стрілецької зброї сталася на південний схід від Попасної.

На донецькому напрямку вперше за тиждень противник відкривав вогонь у бік наших позицій на Світлодарській дузі.

Це сталося в неділю після опівночі поблизу с. Лозове і Луганське. Натомість біля Горлівки вчора було відносно спокійно – було зафіксовано лише один збройний інцидент у сел. Новгородське.

Найскладнішою залишається ситуація на західних околицях Донецька, зазначив Лисенко.

"З метою виявлення вогневих засобів та системи оборони сил АТО ворог регулярно відкриває вогонь у бік наший позицій. Окрім стрілецької зброї та гранатометів, зафіксовано випадки роботи ворожих мінометів. Найбільш неспокійно вчора було у Пісках (в світлу пору доби) та у Мар’їнці (в темну пору доби)", - зазначив Лисенко.

На маріупольському напрямку противник порушує перемир’я точково, проте, на відміну від інших ділянок фронту, веде прицільний вогонь по позиціях сил АТО. Зокрема 2 таких епізоди в неділю сталися поблизу села Гранітне.

Ще одна ворожа провокація відбулася в Широкиному. Близько півгодини окупанти вели вогонь у бік українських позицій зі стрілецької зброї.

Лисенко також нагадав, про готовність українського командування повернути на першу лінію оборони артилерію та міномети у разі подальшого загострення ситуації з метою оборони українських позицій та збереженню життів наших воїнів.

Місія ОБСЄ, за словами Лисенка, вже попереджена про це.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування