Росіяни стали менше цікавитися Україною, але третина хоче на неї тиснути

Понеділок, 16 листопада 2015, 12:25

Увага Росіян до України падає, кількість тих, хто негативно ставиться до інтеграції України з ЄС, зростає.

Такі результати опитування Левади-центр, проведеного 23-26 жовтня 2015 року.

Так, відповідаючи на питання, як ви особисто ставитеся до можливості асоційованого членства України в ЄС, 54% відповіли, що нейтрально, хоча в грудні 2014 року таких було ще 60%. У той же час кількість тих, хто оцінив це негативно, "оскільки це зрада слов'янської єдності", вважають 27%, хоча ще в грудні 2014 так вважали 22%.

 

Позитивно до можливості асоційованого членства України в ЄС поставилися 5% респондентів. Ця цифра в порівнянні з минулим роком не змінилася.

При цьому кількість людей, пильно стежать за ситуацією в Україні, з липня 2015 стрімко падає.

 
 

При цьому більше третини росіян вважають, що РФ має тиснути на Україну для того, щоб домогтися зміни її політичного курсу - 36%, 28% вважають, що РФ повинна допомогти Україні стати на ноги, надати їй технологічну та енергетичну допомогу, щоб помиритися і зняти гостроту конфронтації". Вагалися з відповіддю 36%. Жодних інших варіантів відповіді не пропонувалося.

 

Опитування проведене 23 - 26 жовтня 2015 за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни. Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування