Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судді розповіли, як на них тиснули люди Януковича під час Майдану

Понеділок, 16 листопада 2015, 15:57

Екс-голова Оболонського суду Києва Ірина Мамонтова заявила, що під час Євромайдану на неї тиснув представник Адміністрації Віктора Януковича Вадим Фесенко.

Це випливає зі свідчень судді, які на прес-конференції у понеділок зачитав адвокат Роман Маселко.

Мамонтова, яка тепер стала членом Вищої ради юстиції, заявила, що  тоді керівник головного управління з питань судочинства АП Фесенко вимагав обирати якнайсуворіші покарання для активістів Автомайдану.

"Коли справа "Автомайдану" потрапила до мене в провадження, мені її ще не передали, але вже попереджали, що така справа буде. Все це відбувалося через голову і його заступника", - зазначила інша суддя Шевченківського райсуду Києва Ірина Макаренко.

"Викликало в мене здивування, коли ця справа потрапила до мене, бо не було пояснень порушника, а стаття 122-2 передбачає зупинку транспортного засобу і складання протоколу у присутності порушника", - підкреслила вона.

Суддя зауважила, що не знала, що в цьому випадку робити і пішла радитися з головою суду.

"У той час, коли я зайшла до голови суду у неї також був заступник, вони вдвох почали мене переконувати, що достатньо цих матеріалів, які в мене є в провадженні, що треба їх дуже швидко розглянути і винести рішення", - зауважила Макаренко.

"Дослівно вони мені сказали: "безнаказанность порождает беспредел, тому треба реагувати жорстко", - розповіла вона.

За її словами, жінка, яку притягали до адміністративної відповідальності,  не керувала транспортним засобом, як зазначено в протоколі. 

"Після цього я закрила цю справу, наслідків не було, бо почалася Революція Гідності, яка розкачала ситуацію", - додала суддя.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування