Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Число жертв тероризму у світі за рік зросло на 80% - доповідь

Вівторок, 17 листопада 2015, 05:37

Число жертв тероризму у світі на тлі поширення збройних конфліктів, виросло в 2014 році на 80% порівняно з попереднім роком, що стало найбільшим збільшенням цього показника за останні півтора десятиліття.

Такі дані містяться в "Глобальному рейтингу тероризму 2015 року", опублікованому у вівторок в Лондоні Інститутом економіки та миру, передає "ТАСС".

Як йдеться в дослідженні, яке проаналізувало ситуацію в 162 країнах, в яких проживає 99,6% населення планети, всього торік жертвами терористів стали 32 тис. 658 людей. Це в дев'ять разів більше, ніж на початку XXI століття, відзначають автори доповіді, вказуючи на те, що 2000 від терору в світі загинули 3 тис. 329 людей.

Як підкреслюється в доповіді, найвища терористична активність сконцентрована в п'яти державах: Іраку, Нігерії, Афганістані, Пакистані та Сирії. В цілому ці країни відповідають за 78% людських жертв в 2014 році.

За консервативними оцінками укладачів доповіді, "економічний збиток від тероризму досяг найвищого рівня в 2014 році, склавши $52,9 млрд".

Як пояснення причин терористичної активності автори дослідження виділяють два фактори, які є її основною рушійною силою. Це політичне насильство з боку держави, а також наявність повномасштабного збройного конфлікту.

Що ж стосується самих великих терористичних організацій у світі, то в 2014 році найбільше людей загинули від рук фанатиків з нігерійської організації "Боко харам" - 6 тис. 644, що на 317% більше, ніж роком раніше.

На руках екстремістів з терористичної організації "Ісламська держава" кров 6 тис. 73 людей, загиблих в терактах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...