Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: притягнуто до відповідальності 270 підозрюваних у злочинах проти Євромайдану

Вівторок, 17 листопада 2015, 10:20

Генпрокуратура заявляє про притягнення до відповідальності 270 підозрюваних у скоєнні злочинів проти активістів Євромайдану.

Про це на спеціальному брифінгу у вівторок розповів начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

За його словами, оскільки злочини проти Євромайдану не мали аналогів в історії України, робота слідчих передбачає велику кількість слідчих, оперативно-розшукових заходів та організаційних дій.

Горбатюк назвав кілька цифр.

Загалом розслідується більше 2000 злочинів, вчинених у той час, у кримінальному провадженні - більше 2 200 потерпілих, було допитано більше 5000 свідків та потерпілих.

"Вилучено та оглядається більше 1,500 трафіків телефонних з'єднань, загалом накопичено та аналізується більше 60 терабайт відеозаписів… Притягнуто до кримінальної відповідальності більше 270 підозрюваних", - сказав Горбатюк.

Загалом, слідство встановило, що у Києві і в Україні кримінальному переслідуванню було піддано більше 200 протестувальників. Ці дії було скоординовано між МВС та ГПУ.

За словами Горбатюка, перевіряється протиправна діяльність більше 200 правоохоронців, зокрема слідчих, 80 прокурорів, більше 100 суддів.

На даний момент притягнуті до кримінальної відповідальності 25 громадян, у тому числі обвинувальні акти направлені до суду по 7 прокурорам, 4 суддям і 9 слідчим.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування