В результаті вибуху в Нігерії загинули 32 людини, поранено 80

Середа, 18 листопада 2015, 00:06

Щонайменше 32 людини загинули, ще 80 отримали поранення в результаті вибуху, що прогримів у вівторок увечері на ринку нігерійського міста Йола (північно-східний штат Адамава).

Про це повідомили представники національної служби порятунку, передає ТАСС.

"Вибух стався після вечірньої молитви, в той час, коли люди почали залишати мечеть. Зараз на місці скоєння теракту багато карет швидкої допомоги, які безперервно відвозять постраждалих в лікарні", - розповів один з очевидців.

Поки жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за вибух. Однак, на думку спостерігачів, у злочині видно почерк радикального угрупування "Боко харам", яка регулярно влаштовує диверсії в штаті Адамава та інших регіонах північного сходу Нігерії.

"Боко харам" ("Західна освіта - гріх" в перекладі з мови хауса) - ісламістське угрупування, що діє на півночі і північному сході Нігерії. Її бойовики також здійснюють напади на територіях сусідніх країн - Нігера, Камеруна і Чаду.

"Боко харам" домагається створення ісламського халіфату і введення норм шаріату (ісламського права) на всій території Нігерії. Вона виступає проти західної освіти, демократії та принципу поділу влади, а також проти носіння західного одягу і всіх інших елементів "чужої" культури.

У березні цього року угруповання присягнуло на вірність терористичній організації "Ісламська держава".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...