Медведєв вважає теракти аргументом проти ізоляції Росії

Середа, 18 листопада 2015, 02:54

Через те, що західні країни тримають курс на ізоляцію Росії і не співпрацюють з нею, у світі відбуваються теракти.

Таке переконання висловив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, пише РИА Новости.

Говорячи про катастрофу російського A321 в Єгипті та терактах в Парижі, він заявив, що війна оголошена всьому цивілізованому світу.

"Тим більше дивною сьогодні виглядає позиція низки західних країн по Росії", - сказав Медведєв журналістам після прильоту в Манілу, де братиме участь у саміті АТЕС.

Він пояснив, що коротко ця позиція може бути сформульована так: "Нехай світ летить у тартарари, але з Росією ми не хочемо працювати.Так, ІДІЛ - зло, але не абсолютне. Чи не таке, щоб для його знищення співпрацювати з росіянами. Ми не любимо Асада і співчуваємо Україні, а Росія типу навпаки. Тому ніякої роботи, не треба нормальних контактів, обговорення сирійського питання. У вас свої цілі в сирійській кампанії, у нас свої. Ми оголосили росіянам бойкот, не будемо дружити з ними, будемо їх ізолювати ".

"А потім підривають літаки, вбивають в Парижі, гинуть люди в Сирії і в інших місцях. Короткозора і шкідлива для всього світу позиція. Позиція, спрямована проти власних народів", - резюмував глава уряду Росії.

Як відомо, 13 листопада близько стадіону "Стад де Франс" у Парижі підірвалися троє смертників. У той момент на стадіоні відбувалася товариська гра збірних Франції та Німеччини. Також терористи захопили заручників і обстріляли кілька ресторанів.

В результаті терактів загинули 129 осіб.

При цьому відомий друг Путіна, колишній президент Франції Ніколя Саркозі одразу після терактів у Парижі заявив про необхідність більш тісних стосунків з Росією задля спільної боротьби з "Ісламською державою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування