Яценюк перевіряє, чи мільярди для науки не "пропадають" на макулатуру

Середа, 18 листопада 2015, 14:26

У Кабінеті міністрів перевіряють, чи за призначенням використовуються кошти державного бюджету, виділені на наукові дослідження.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 18 листопада.

"При підготовці закону про державний бюджет (на 2016 рік) ми почали детально вивчати, куди витрачаються кошти державного бюджету на наукову і дослідницьку діяльність. І в принципі ситуація зовсім не прозора", - сказав він.

"Мільярдні кошти, які виділяються на наукові дослідження, просто пропадають, бо ми не бачмо реальних, практичних результатів цих досліджень", - обурився прем’єр.

Яценюк звернувся до міністра освіти й науки Сергія Квіта:

"Зараз, отримавши доступ до Європейських фондів, я прошу, щоб Ви зібрали всі наукові установи, академії – ще раз усім пояснили: ось механізм, як залучати кошти, як мати доступ до найбільш провідної європейської науки. І дати їм чіткі директиви, що треба робити, щоб кошти європейських фондів освоювались – і щоб Україна мала зиск з освоєння цих коштів".

"Під час підготовки закону про держбюджет ми будемо спільно, дуже серйозно дивитися на те, яка ефективність витрачання мільярдів гривень – і чи це реально наукові дослідження, чи це макулатура, яка складається протягом останніх двох десятків роки", - заявив Яценюк.

Він попросив Квіта "провести з ними окремий науково-практичний семінар і зросити туди, можливо, наших європейських партнерів, щоб їм на пальцях пояснити: ось шлях, куди треба йти, – там є провідна наука, там є фінансовий ресурс і цим треба скористатися".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування