СБУ змусила МОЗ припинити закупівлі лікувального дитячого харчування в Росії

Середа, 18 листопада 2015, 16:34

За поданням СБУ Міністерство охорони здоров'я відмовилось від закупівлі продуктів спеціального дієтичного харчування російського виробництва.

Про це повідомляє прес-служба силовиків.

"За результатами ініційованої СБУ експертизи, проведеної фаховою установою з контролю якості лікарських засобів, препарати дієтичного (лікувального) харчування для дітей хворих фенілкетонурією "Тетрафен"/"Нутриген" та "Афенілак" російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки", – стверджує відомство.

В СБУ заявили, що там було виявлено завищений рівень свинцю та кадмію більш ніж у 10 разів від граничного, що призводило до численних побічних реакцій, а також до погіршення стану здоров'я у хворих дітей.

"Також Міністерством економічного розвитку і торгівлі проти російського постачальника та українського імпортера небезпечних препаратів застосовано спеціальні санкції у вигляді тимчасового призупинення зовнішньоекономічної діяльності", – додали в СБУ.

Силовики додали, що зараз Державна санітарно-епідеміологічна служба вирішує питання щодо заборони до обігу в Україні небезпечних для здоров’я дітей хворих на фенілкетонурію лікувального харчування російського виробництва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...