ГПУ: Мосійчук визнав свою провину в отриманні хабарів

Понеділок, 2 листопада 2015, 14:28

Депутат Ігор Мосійчук визнав звинувачення генпрокуратури в отриманні хабара, матеріали справи скоро будуть скеровані до суду.

Про це повідомив голова Генеральної Прокуратури Віктор Шокін та заступник начальника управління ГПУ Сергій Кизь, який вів розслідування справи Мосійчука.

"Справа закінчена. З нею знайомляться адвокат і потерпілі", - сказав Шокін.

У свою чергу Кизь повідомив, що після ознайомлення матеріали справи будуть скеровані до суду для розгляду по суті.

"Хочу запевнити, що затримання, слідчі дії у цьому провадженні були виконані виключно з дотриманням норм КПК, будь-які права Мосійчука порушені не були", - наголосив Кизь.

Він також навів відеозапис з допиту Мосійчука, на якому той визнає свою вину.

"Мосійсчук в ході досудового розслідування визнав, що отримував хабарі за тих обставини, які викладені в повідомленні про підозру, що ми можемо показати наглядно суспільству", - сказав він і навів запис.

На відео Мосійчук сидів перед слідчим і говорив: "Я визнаю себе винним в отриманні неправомірної вигоди від громадянина, який відомий мені під прізвищем… в кінці липня і на початку вересня поточного року".

 

Крім того він визнав обставини, за яких отримав неправомірну вигоду в розмірі 100 тисяч гривень і потім 349 тисяч 500 гривень.

Мосійчук також говорив, що "жодний фізичний тиск на нього не здійснювався", а він перебуває "у звичному" для нього "стані здоров'я."

Кизь також  повідомив, що експертизи підтвердили те, що відео під час якого Мосійчук вимагав підтримки, не є сфабрикованим.

"На даний час проведені всі необхідні експертизи, що відео не сфабриковане, не сфальсифіковане, монтажу не було зроблено, що підтверджується висновками експертиз.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News