Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС порушило 2 справи через обшуки РФ у наближених до Іслямова людей

Понеділок, 2 листопада 2015, 17:12

Міністерство внутрішніх справ України відкрило два кримінальних провадження за порушення прав громадян у анексованому Росією Криму.

Як повідомляє МВС, провадження стосуються фактів незаконного проникнення в житло батьків директора кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова, а також перешкоджання законній діяльності громадських організацій, які виступають проти окупації Криму.

Відомство зазначає, що 2 листопада представники окупаційної "влади Криму" незаконно проникли до житла батьків ініціатора акції "Блокада Криму" та гендиректора каналу ATR Ленура Іслямова, а також до житла деяких колишніх працівників зазначеного каналу.

"Під загрозою застосування насильства ці особи незаконно провели низку обшуків, чим порушили недоторканість житла громадян України на території Автономної Республіки Крим", - констатує МВС.

Відтак 2 листопада слідчий відділ ГУ МВС в АРК розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 ст.162 Кримінального кодексу України (Порушення недоторканності житла).

МВС вважає, що, діючи таким чином, представники окупаційної "влади Криму" намагаються завадити "законній діяльності громадських організацій та їхніх органів, що виступають проти анексії Криму".

За цим фактом слідчі ГУМВС у АРК також розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до ЄРДР за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 170 КК України (Перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій).

МВС України заявляє, що усі факти правопорушень щодо громадян України, які мешкають в АР Крим, документуються, вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань та до особливої бази даних.

"Протягом трьох останніх місяців до ЄРДР внесено низку відомостей щодо правопорушень стосовно представників кримськотатарського народу. Усі правопорушення будуть обов’язково розслідувані, як тільки буде припинена незаконна окупація Криму", - інформує МВС.

Як відомо, російська влада порушила кримінальну справу стосовно Іслямова за громадську акцію "блокада Криму" з боку материкової України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...