Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські ЗМІ повідомляють, що бомбу для А321 могли зробити в Єгипті

П'ятниця, 20 листопада 2015, 07:47

Фото компонентів пристрою, за допомогою якого підірвали літак А321, якщо це не фальшивка, свідчить про те, що бомбу було виготовлену на території Єгипту.

Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс" із посиланням на "джерело в одній зі спецслужб РФ".

"Примітно, що банка на поширеному фотознімку належить до бренду, що продається винятково на території Єгипту. Це може свідчити як на користь версії виготовлення бомби в цій країні, а не за кордоном, так і про дезінформацію, за допомогою якої терористи (якщо це фото поширили саме вони) мають намір пустити слідство за хибним слідом", - сказав співрозмовник агентства.

"Версія використання алюмінієвої банки з-під напою для вибухового обладнання досить імовірна – її корпус дозволяє виготовити бомбу локальної дії, потужністю до одного кг тротилу, здатної зруйнувати обшивку літака", - додав він.

Як відомо, раніше журнал ісламістів Dabiq опублікував знімки вибухового пристрою, який, як стверджують терористи, було використано на борту російського літака 31 жовтня: алюмінієвої банки з-під газованого напою "Швепс", електродетонатора й предмета, на вигляд схожого на електропідривач.

Аеробус А321 авіакомпанії "Когалимавіа", який виконував рейс із єгипетського Шарм-Ель-Шейху до Санкт-Петербурга, зазнав катастрофи 31 жовтня на 24-й хвилині польоту на півночі півострова Синай біля населеного пункту Ель-Хасна. Усі 224 людини, які були на борту, загинули. Пасажирами рейсу були громадяни РФ, України й Білорусії.

Пізніше директор ФСБ Олександр Бортников повідомив, що авіакатастрофа російського літака А321 у Єгипті 31 жовтня сталася в результаті теракту: на борту літака було висаджено бомбу потужністю до одного кг у тротиловому еквіваленті.

Експерти заявляли, що конструкція бомби, яка ймовірно вибухнула на борту А321, багато в чому нагадує ті вибухові пристрої, які терористи використовували для вибуху житлових будинків у Москві в 1999 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...