Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стець просить Клімкіна взятися за визнання геноциду кримських татар у світі

П'ятниця, 20 листопада 2015, 10:21

Міністр інформполітики Юрій Стець просить главу МЗС Павла Клімкіна почати процедуру звернень до світових парламентів про визнання депортації кримськотатарського народу 18 травня 1944 геноцидом.

Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики з посиланням на Стеця.

"Визнання світовою спільнотою факту геноциду кримських татар має велике значення в сьогоднішньому політичному контексті", - заявив Стець.

"Репресії по відношенню до корінного народу з боку окупаційної влади в Криму, набувають загрозливих масштабів і все більше нагадують добре скоординовані дії по знищенню істотних ознак життя кримськотатарського народу", - заявив Стець.

На думку міністра, в даний час необхідна комплексна і цілеспрямована державна політика в частині забезпечення прав корінних народів.

У грудні 2005 року Курултай кримських татар визнав депортації 18 травня 1944 року і наступні десятиліття насильницького утримання кримських татар у місцях вигнання актом геноциду корінного народу Криму.

12 листопада 2015 Верховна Рада також проголосила депортацію геноцидом, а окупацію Криму і репресії проти корінного народу - етноцидом.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування