На Луганщині затримали бойовика "ДНР", який готував теракт

Субота, 21 листопада 2015, 12:45

У Лисичанську на Луганщині затримано бойовика "ДНР", який приїхав на територію Луганської області з метою дестабілізації обстановки та вчинення теракту.

Про це повідомили в облуправлінні Нацполіції.

"19 листопада для перевірки документів було зупинено молодика, який поводив себе підозріло. Правоохоронці виявили у нього карту м. Рубіжне Луганської області, на якій був позначений об‘єкт із позначками про вибух та вказані схематично шляхи можливого підходу до об’єкту та відступу", - йдеться у повідомленні.

Під час подальшої перевірки виявилося, що затриманий - раніше судимий 19-річний місцевий житель, який є активним учасником бандформування "ДНР".

"Затриманий ніс службу у складі "ДНР" у батальйоні "Оплот", під командуванням Олександра Захарченка. Протягом 2-х тижнів проходив початкову підготовку на полігоні поблизу окупованого бойовиками міста Брянка (Луганська область). У складі групи з таких же як він 30 молодиків був направлений до Донецька. Чоловік займався прикриттям пересування військ бойовиків, патрулював місто Донецьк та брав активну участь у бойових діях в Донецькій області", - зазначили у поліції. 

У  НП також уточнили, що затриманий прибув до Лисичанська з наміром вчинити терористичний акт у м. Рубіжному зі своїми спільниками. 

Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 260 КК України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Стосовно підозрюваного вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото - облуправління Нацполіції

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування