Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Новоросії не існує - виявилася кремлівською галюцинацією

Субота, 21 листопада 2015, 13:29

Україна була, є і буде, це український народ довів за останні два роки, а Новоросії не існує — вона виявилася кремлівською галюцинацією.

Про це заявив президент Петро Порошенко у своєму зверненні до українського народу 21 листопада з нагоди Дня Гідності і Свободи, яке оприлюднила прес-служба глави держави.

"Лише два роки відділяють нас від початку Революції Гідності, але її історичний масштаб вже очевидний. Крах диктаторського режиму зірвав плани з ліквідації України, її перетворення на підпорядковану Кремлю малоросійську автономію, керовану п’ятою колоною", - зазначив Порошенко.

"Тоді з Москви запустили "план Б" — військову агресію і спробу розчленувати нашу країну. Прорахувалися, бо нема Малоросії — залишилася в підручниках історії. Новоросії теж не існує — виявилася кремлівською галюцинацією. А от Україна була, є і буде - ми, як народ, довели це за ці два роки", - додав він.

Також Порошенко додав, що Україна "збудувала нову армію".

"Вона звільнила більшу частину територій Донбасу і зупинила російських найманців. Філію КДБ-ФСБ перетворили на повноцінну Службу безпеки України. Тепер СБУ здатна захищати країну, в тому числі і від терористичної загрози, як цими днями", - підкреслив Порошенко.

"Ми згуртували міжнародну коаліцію друзів України. США, Євросоюз, інші наші союзники надають нам політичну, фінансову, військово-технічну і гуманітарну підтримку, в той час як хижий апетит Росії-агресора стримують гіркими пігулками економічних санкцій", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування