Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінінформ хоче кримінальну справу через побиття журналістки ATR

Субота, 21 листопада 2015, 21:27

В МВС буде зареєстровано офіційне звернення Мінінформполітики про відкриття кримінальної справи щодо злочину, вчиненого проти Гульсум Халілової під час сутичок між активістами "кримської блокади Криму" та правоохоронцями. 

Про це йдеться у повідомленні глави Мінінформу Юрія Стеця, оприлюдненому ввечері 21 листопада на його сторінці у Facebook. 

"В процесі розблокування cилами Нацгвардії опор електропостачання, що були нещодавно підірвані в Чаплинському районі невідомими особами, від дій силовика постраждала журналістка кримськотатарського телеканалу "ATR" Гульсум Халілова. Дівчина отримала удар прикладом в живіт", - йдеться у повідомленні. 

"Подібні дії проти журналістів, тим більш в День Гідності паплюжать честь України, яка має бути правовою державаю, що забезпечує журналістам право на професію", - зазначив Стець. 

"Офіційне звернення до МВС про відкриття кримінальної справи щодо злочину, вчиненого проти Гульсум Халілової буде зареєстровано вже завтра зранку", - додав глава Мінінформу.

Як відомо, раніше Айдер Муждабаєв з посиланням на учасників "блокади Криму" повідомив, що на адмінкордоні з Кримом під час виконання своїх професійних обов'язків спецназівці побили кореспондента ATR Гульсум Халілову.

За повідомленням активістів з місця подій на Херсонщині, травми під час сутичок з силовиками отримали 6 чи 7 осіб.

У свою чергу голова департаменту Нацполіціі протидії наркозлочинності Ілля Ківа заявив, що "усі заяви про побиття протестуючих - повна провокація і брехня, підтвердження найближчим часом ви почуєте від самих протестуючих". 

При цьому Ківа додав, що на місці протистояння між силовиками та активістами "блокади Криму" активісти напали на силовиків та завдали їм тілесних ушкоджень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...