Штайнмаєр закликав всі сторони конфлікту в Сирії об'єднатися проти ІД

Неділя, 22 листопада 2015, 02:34

Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав опозицію і урядові війська об'єднатися у боротьбі проти бойовиків терористичної організації "Ісламська держава".

Про це пише Deutsche Welle.

"Пора покласти край тому, що урядова армія Сирії, Вільна сирійська армія і угруповання помірних повстанців ведуть війну на три фронти замість того, щоб об'єднатися в боротьбі проти ІД", - розповів глава німецької дипломатії в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag.

За словами Штайнмайера, президент Сирії Башар Асад до останнього часу був сконцентрований не стільки на боротьбі з ІД, скільки на бойових діях проти сил власної помірної опозиції.

Вирішальним же для перемоги над джихадистами, вважає глава німецького зовнішньополітичного відомства, стало б об'єднання всіх сил, які борються проти ІД безпосередньо на сирійській землі.

"Тому що ми бачимо справжні військові успіхи саме там, де вдалося домовитися про спільні дії", - заявив Штайнмайер.

У цьому зв'язку міністр відзначив успіхи в боротьбі проти ІД на території Іраку, де урядові війська взаємодіють з курдським народним ополченням "пешмерга" і силами курдсько-арабського альянсу.

При цьому Франк-Вальтер Штайнмаєр повністю відкинув можливість наземної операції збройних сил країн Заходу проти джихадистів.

"ІД просто чекає не дочекається побачити в Сирії чи Іраку ненависні війська західного світу, щоб пустити в хід своїх терористів-смертників", - пояснив глава МЗС ФРН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування