Порошенко: Діями у Сирії Росія хоче відволікти увагу від України

Неділя, 22 листопада 2015, 11:18

Демократичний світ має обережно ставитися до співпраці з Росією довкола Сирії, бо мета цієї політики – відволікти увагу міжнародного співтовариства від російської агресії проти України, яка триває. 

Про це 22 листопада заявив президент Петро Порошенко. 

"Щиро дякую Президенту Литви Далі Грибаускайте, Президенту Естонії Тоомасу Ільвесу та Президенту Латвії Раймондсу Вейонісу за незмінну підтримку та солідарність з Україною", -  зазначив глава держави у своєму блозі у Facebook.

"В Естонії, Латвії та Литві чудово розуміють природу та мету російської політики і тому добре усвідомлюють, що демократичний світ має обережно ставитися до співпраці з Росією довкола Сирії. Бо мета цієї політики – відволікти увагу міжнародного співтовариства від триваючої російської агресії проти України", - додав він.

Як відомо, президент США Барак Обама закликав РФ "зробити стратегічний вибір та почати боротьбу проти "Ісламської держави", а не проти сил поміркованої сирійської опозиції. 

За словами Обами, військові операції Росії не допомагали стримувати ІД, а певною мірою навіть зміцнювали терористичне угруповання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування