Порошенко: РФ може створити ситуацію і звинуватити Україну у расизмі

Неділя, 22 листопада 2015, 19:50

Є усі підстави казати, що за останніми провокаціями на матчі "Динамо" – "Челсі" стежка веде до Росії з метою створити ситуацію і звинуватити Україну у расизмі.

Про це заявив президент Петро Порошенко 22 листопада під час зустрічі з гравцями Національної збірної України з футболу. 

Коментуючи ситуацію з побиттям уболівальників, Порошенко зазначив, що за його інформацією "корені цих провокацій йдуть не з України". 

Президент також повідомив, що доручив Національній поліції та СБУ ретельно розібратися в цьому інциденті та висловив сподівання, що УЄФА прийме виважене рішення щодо цього епізоду.

У свою чергу віце-президент УЄФА Григорій Суркіс наголосив на важливості невідкладного вирішення питання безпеки на футбольних аренах України відповідно до європейських футбольних норм.

Суркіс також звернувся з проханням створити відповідний координаційний орган для вирішення таких питань.

Як відомо, Союз європейських футбольних асоціацій завів дисциплінарну справу щодо київського Динамо за підсумками матчу третього туру групової стадії Ліги чемпіонів з лондонським Челсі за прояви расизму.

У розпорядженні деяких британських ЗМІ з'явився відеозапис, на якому видно, як фанати Динамо б'ють чотирьох чорношкірих уболівальників, які виявилися жителями Києва.

Столична міліція розпочала розслідування за фактом бійки між футбольними вболівальниками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування