Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США розробляють нову багатоцільову ракету-перехоплювач

Понеділок, 23 листопада 2015, 07:29

Компанія із США Raytheon приступила до розробки багатоцільової ракети-перехоплювача MOKV (Multi-Object Kill Vehicle) для системи протиракетної оборони (ПРО).

Нова ракета отримає кінетичну бойову частину, яка зможе вражати кілька балістичних цілей, повідомляється на сайті Raytheon.

Нова бойова частина отримає удосконалені сенсори й поліпшені системи керування траєкторією польоту.

Також буде встановлено системи зв'язку, завдяки яким перехоплювач зможе отримувати оновлену інформацію про балістичні цілі від наземного компонента системи ПРО.

Розробка MOKV здійснюється на замовлення Агентства протиракетної оборони США. Контракт на проведення науково-дослідних робіт було укладено в серпні 2015 року, а його сума склала 9,8 млн дол.

Коли саме Raytheon планує завершити розробку нової бойової частини для протиракет на даний момент не уточнюється.

Створення системи ПРО США за назвою GMD, розробкою якої займається Raytheon, ведеться зі середини 2000-х років.

У рамках даної програми на території Сполучених Штатів планується розмістити протиракети GBI, оснащені екзоатмосферними кінетичними бойовими блоками EKV. Такі блоки після відділення від розгінного щабля будуть виходити на траєкторію зіткнення з балістичною метою.

Планується, що система GMD буде випускатися у варіантах наземного й морського базування.

На даний момент уже було зроблено 17 запусків із перехопленням мети, з яких 9 були невдалими. Також США здійснили й 19 "холостих" пусків протиракети, з яких невдалими виявилися 3.

ZN.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування