Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лише 3% росіян вважають, що Крим має бути українським - ЗМІ

Понеділок, 23 листопада 2015, 08:03

Переважна більшість росіян вважає, що Крим повинен входити до складу Російської Федерації, і не бачить у цьому порушень міжнародного права.

Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс" із посиланням на результати опитування "Левада-Центру", проведеного 13-16 листопада серед 1600 осіб у 134 населених пунктах 46 регіонів РФ.

За твердженням соціологів, на даний час 87% росіян упевнені, що Крим повинен входити до складу Росії, рік тому про це говорили 73% опитаних.

Свою позицію вони аргументують тим, що "Крим завжди був російським" (57%) і вказують на проведений у Криму "референдум" про приєднання до РФ (20%).

Про те, що Крим повинен бути українським, сказали 3% респондентів (4% в 2014 році).

При цьому скоротилася частка тих, хто вважає, що було б краще, щоб Крим був незалежною державою – 5% зараз проти 15% торік.

Переважна більшість росіян (90%) не згодні з думкою, що Росія порушила міжнародні домовленості й міжнародне право, прийнявши до свого складу Крим.

У цілому нинішні російсько-українські відносини опитані росіяни оцінюють негативно, хоча й не так погано, як на початку року: 41% називає їх напруженими (проти 33% у січні), 30% - ворожими (48%), а 14% - прохолодними (9%).

Позитивні оцінки стали звучати дещо частіше: 6% оцінюють відносини між Росією й Україною як хороші, добросусідські й дружні, а 7% як нормальні, спокійні (у січні обидва ці показники були на рівні 2%).

На думку 49% росіян, прагнення нинішнього керівництва України до зближення з Європою й незалежності від Росії пояснюється тим, що "Україна стала маріонеткою в руках Заходу й США, які проводять антиросійську політику".

Ще 29% респондентів вважають, що "українці вірять у те, що саме зближення з Європою зробить їхню країну демократичною, процвітаючою і вільною".

Крім того, частина респондентів вважає, що "українці ніколи не любили росіян" (10%) і що "вони хочуть подолати радянське минуле" (7%).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування