Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учасники "блокади Криму" готові пустити ремонтників на дві ЛЕП

Понеділок, 23 листопада 2015, 08:11

Учасники громадської акції з блокування провезення товарів до Криму готові пустити ремонтників на дві лінії електропередачі на Херсонщині.

Про це заявив один із лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у інтерв'ю ЛІГА.net .

Він зазначив, що йдеться про лінію, яка забезпечує електрикою деякі райони Херсонської області й лінії, які ведуть до Запорізької АЕС.

"Зараз ми частково допустимо фахівців до розмінування й проведенню ремонтних робіт. Там є одна лінія, яка, обігнувши Крим, веде в райони Херсонської області. Там теж вони, виявляється, без світла. От цю лінію ми дозволимо відновити", - сказав Джемілєв.

"На материковій частині люди не повинні страждати. І ще одна лінія пов'язана із Запорізькою АЕС", - підкреслив він.

Джемілєв повідомив, що переговори з приводу поновлення поставок електроенергії до Криму можливі після звільнення українських політичних в'язнів на окупованому півострові й у Росії. 

Лідер кримськотатарського народу також припустив, що у відповідь на енергоблокаду Криму, Росія може ввести чергові торговельні обмеження.

"Вони вже не відвантажують нам антрацит. Нам буде дорожче, але ми все-таки можемо купувати його в ПАР. Дорогувато, звісно. Але нам поступово треба перелаштовуватися й обривати всі зв’язки з Росією. А цьому будуть дуже пручатися всі наші олігархи й політики, які зав'язані своїм бізнесом із Росією", - сказав Джемілєв.

Як відомо, увечері 21 листопада у всіх населених пунктах Криму пропала електрика. За версією силовиків, причиною став підрив у Чаплинці на Херсонщині електроопор, по яких на півострів ішла електроенергія.

"Укренерго" заявило, що падіння електроопор призвело до аварійного розвантаження двох АЕС.

Поліція відкрила чотири кримінальне провадження за фактом інцидентів близько опор ліній електропередач поблизу Чаплинки в Херсонській області, у тому числі одне – за фактом ушкодження електроопор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...