Джемілєв: Меджліс не причетний до підриву ЛЕП, активісти погодились на ремонт

Вівторок, 24 листопада 2015, 11:25

Учасники громадської акції з блокування Криму погодилися допускати ремонтні служби до всіх необхідних робіт, які мають бути здійснені.

Про це заявив один із лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв у інтерв’ю Deutsche Welle.

"Зараз вони не блокують. Зараз у нас досягнута угода, що учасники протестної акції допускатимуть ремонтні служби до всіх необхідних робіт, які мають бути здійснені", - сказав він.

"Був це підрив чи щось інше – зараз з'ясовує Служба безпеки України. Я б не хотів зараз давати з цього приводу коментарів. Але наші вимоги однозначні: припинити постачання електроенергії на окуповану територію, доки так грубо порушуються права наших громадян", - наголосив Джемілєв.

За його словами, Меджліс кримськотатарського народу не ухвалював рішень про будь-які підриви.

"Наші принципи та дії дещо інші. Ми наполягаємо на тому, щоб держава ухвалила рішення про відключення електроенергії, а також – про припинення товарних поставок на окуповану територію до виконання тих умов, про які ми говорили", - сказав лідер кримських татар.

"Ми не вважаємо, що треба займатися підривами. Ми вважаємо, що держава повинна ухвалити рішення про відключення електроенергії", - заявив Джемілєв.

За його словами, договір про постачання електроенергії не відповідає інтересам України, і в Кабінеті міністрів вирішили, що йог треба переглянути.

Як відомо, вже кілька днів Крим залишається без світла: 20 листопада невідомі пошкодили опори ліній електропередач в Херсонській області неподалік від кордону з півостровом, а 21-го були підірвані ще дві електроопори. Унаслідок цього анексована Росією територія півострова залишилася повністю відрізана від української електрики.

До того ж, кримськотатарські активісти, які вже тривалий час здійснюють продовольчу блокаду півострова, перешкоджали відновленню ліній електропередач.

Вранці 24 листопада ремонтна бригада "Укренерго" почала заміну зруйнованої опори лінії електропередач 220 кВ "Каховка – Титан", за якою електроенергія може подаватися до Криму і двох районів Херсонської області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування