Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС не виключили, що в Гаазі з'являться нові звинувачення Януковичу

Середа, 25 листопада 2015, 08:58

МЗС відреагував на заяву прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі з приводу відсутності доказів злочинів з боку влади проти людяності під час Євромайдан.

Про це йдеться у відповіді МЗС України, передає "Апостроф".

МЗС згоден, що наявна в службі прокурора МКС інформація не дозволяє на даний момент зробити висновок про відповідність ситуації критеріям, наведеним у визначенні злочини проти людяності, викладеним у статті 7 Римського статуту, а саме "дії, які здійснюються в рамках широкомасштабного або систематичного нападу" .

При цьому МЗС вказує, що МКС погодився з тим, що на Майдані з листопада 2013 року до лютого 2014 були випадки порушення прав людини.

 

"У той же час не виключається можливість переоцінки висновків на основі нових фактів або інформації, які будуть свідчити про широкомасштабний або систематичний характер неправомірних дій у вказаний період", - зазначає відомство.

"У цьому зв'язку українська сторона рішуче налаштована на подальшу плідну співпрацю з МКС і буде давати всю необхідну інформацію для забезпечення проведення службою прокурора МКС об'єктивного аналізу переданої на розгляд суду ситуації", - сказано в МЗС.

У лютому 2014 року Верховна рада звернулася в МКС з проханням притягнути до кримінальної відповідальності президента Віктора Януковича за злочини проти людства під час Євромайдану.

Під час Євромайдану загинули близько 100 активістів. Їх назвали Небесної сотнею.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування