Туреччина: РФ бомбардує не ІД, а сирійських туркменів

Середа, 25 листопада 2015, 11:45

Російська авіація в північно-західному регіоні Сирії бомбардує не позиції терористів організації Ісламська держава, а регіони, населені сирійськими туркменами.

Про це заявив турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на агентство Anadolu.

"Кажуть, що вони (ВПС РФ, -ред.) перебували там у рамках боротьби проти ІД. По-перше, в провінції Латакія, де проживають туркмени з Байирбуджака, і на півночі немає цієї терористичної організації. Нехай ніхто нікого не обманює", - сказав він.

Президент Туреччини заявив, що Анкара "тривалий час" докладала зусиль до того, щоб такий інцидент не стався, і робила необхідні попередження "всім зацікавленим країнам", в тому числі і Росії.

"Відтепер ми будемо зберігати такий підхід. Ніхто не повинен чекати від нас мовчання та відсутності реакції у відповідь на порушення цілісності наших кордонів, ігнорування наших суверенних прав, порушення законів", - підкреслив він.

Як відомо, 24 листопада турецькі винищувачі F-16 знищили російський бомбардувальник Су-24, вторгся в повітряний простір країни. За даними розвідки США, літак був збитий над Сирією. Пілоти катапультувалися. Доля одного з них залишається невідомою. За даними бійців опозиції, він убитий.

За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, для захисту від атак з повітря на російську авіабазу Хмеймім в Сирії буде перекинутий зенітно-ракетний комплекс С-400.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування