Штурман збитого літака стверджує, що попереджень від турків не було

Середа, 25 листопада 2015, 15:52

Штурман збитого турецькими винищувачами бомбардувальника Костянтин Мурахтін стверджує, що перед атакою турецькі пілоти не озвучували попереджень.

Як повідомляють "РИА Новости", про це він заявив журналістам у Сирії.

"Насправді жодних попереджень не було. Ні радіообміном, ні візуально. Взагалі не було контакту. Тому ми заходили на бойовий курс в штатному режимі. Потрібно розуміти, яка швидкість у бомбардувальника, і яка – у винищувача F16. Якщо б нас хотіли попередити, то могли б показати себе, ставши на паралельний курс. А так нічого не було. Та й ракета прийшла в хвіст нашого літака раптово. Ми навіть візуально її не спостерігали, щоб встигнути зробити протиракетний маневр", – сказав він.

За даними "Медузи", Мурахтін також запевнив, що літак не перетинав кордон Туреччини.

"Весь наш політ до моменту вибуху ракети повністю мною контролювався. Я прекрасно бачив і на карті і на місцевості, де кордон і де ми знаходимося", – сказав штурман.

Як відомо, раніше турецькі ЗМІ оприлюднили аудіозапис попереджень, зроблених турецьким пілотом російському про те, що він наближається до кордону. За даними ЗМІ, це попередження і вимога змінити курс було озвучено десять разів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...