Мер Запоріжжя прийняв присягу під вигуки "Ганьба!"

Середа, 25 листопада 2015, 19:26

Запорізькі активісти зустріли новообраного мера Володимира Буряка свистом та вигуками "Ганьба!".

Як повідомляє кореспондент "Української правди", керівникові міста довелося зачитати присягу під несхвальні вигуки натовпу присутніх у залі міськради мітингувальників.

Активісти зустріли Буряка плакатами "Вимагаємо секретаря міськради від демократичних сил", "Ахметов геть!", "Обережно – регіонал" та "Депутате, пам’ятай: Запоріжжя – місто з яйцями!", нагадуючи про "яєчну неділю", коли запоріжці закидали групу проросійськи налаштованих активістів яйцями та борошном.

 
 

Водночас депутати від "Опозиційного блоку" зустріли присягу мера гучними оплесками.

Більшість з двадцяти обранців – працівники металургійного комбінату "Запоріжсталь", головним інженером якого був самовисуванець Володимир Буряк.

"Активісти вимагали секретаря міської ради від демократичних сил. Якщо буде не лише "ахметівський" мер Буряк, а й "ахматівський" секретар, то демократичної перспективи у Запоріжжі не буде жодної", - заявив депутат Запорізької міської ради від "БПП – "Солідарність" В’ячеслав Зайцев.

Після офіційної частини сесійного засідання Володимир Буряк зробив декілька спроб заспокоїти активістів, щоб продовжити сесію, але марно.

Згодом він оголосив перерву у пленарному засіданні не невизначений термін.

 
 

Депутати партій "Укроп", "Самопоміч", "БПП – "Солідарність" та "Наш край" заявили, що перерву новообраний Буряк оголосив з порушенням регламенту роботи сесії, а тому написали заяву до адміністративного суду, під якою підписалися більше двадцяти обранців.

Як відомо, у другому турі місцевих виборів у Запоріжжі головний інженер металургійного комбінату "Запоріжсталь", самовисуванець Володимир Буряк переміг народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Миколу Фролова, отримавши більше половини голосів виборців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування