Проект змін до Конституції позбавляє ВР права недовіри генпрокуророві

Четвер, 26 листопада 2015, 01:11

У проекті змін до Конституції в частині правосуддя пропонується позбавити Верховну Раду права на висловлення недовіри Генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади.

Про це йдеться у внесеному президентом України Петром Порошенком до парламенту проекті закону України Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя), текст якого розміщений на сайті Верховної Ради.

Зокрема, у статті 85 виключено пункт, який надавав Верховній Раді право на висловлення недовіри Генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади.

У пояснювальній записці до законопроекту запевняється, що наслідком запропонованих змін стане те, що "органи прокуратури отримають широкі процесуальні можливості для набагато якіснішого виконання властивих прокуратурі функцій – підтримання публічного обвинувачення в суді; процесуального керівництва досудовим розслідуванням; вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження; нагляду за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News