Голова "Укрнафти" почав протягувати старі вимоги "Привату"

Четвер, 26 листопада 2015, 09:27

Глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінз підготував пропозицію уряду України щодо врегулювання ситуації навколо діяльності компанії.

Про це йдеться у документі, який є у розпорядженні "Економічної правди".

Згідно з документом, "Укрнафта" офіційно визнає борг з податків, ренті і дивідендів у розмірі 9,38 млрд грн та зобов’язується сплатити до держбюджету існуючі у неї зобов’язання.

Крім того, документ містить безліч вимог до держави і фактично дублює ініціативи і вимоги групи "Приват", які були неодноразово озвучені її представниками протягом останніх років.

Керівництво компанії також констатує, що в "Укрнафти" немає оборотних коштів для погашення заборгованості.

Центральним пунктом у переліку заходів з виведення компанії з кризи є погашення "Нафтогазом" боргу за 11,4 млрд м3 газу, який був фактично експропрійований в "Укрнафти" в 2006-2010 рр.

Також, Роллінз вважає, що справедливою ціною за газ може бути 4 518 грн/тис. м3.

Крім того, Роллінз пропонує відмовитися від авансового методу плати податку на прибуток і ренти, повністю звільнити від ренти промисли з важкодобувним і вичерпаним ресурсом.

Також, "Укрнафта" розраховує на пільги для законсервованих родовищ і для ділянок, що вимагають нових інвестицій.

"Укрнафта" також вважає за доцільне протягом двох років виплачувати тільки 30% дивідендів, направляючи кошти на розвиток.

Згідно із документом, Роллінз також пропонує відмовитися від аукціонів з продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу, і перейти на двосторонні договори.

Згідно з документом, "Укрнафта" у свою чергу зобов’язується провести оптимізацію витрат і переглянути відносини з компанією "Дніпроазот".

Нагадаємо, Марк Ролінз був призначений на посаду голови "Укрнафти" в липні 2015 року в результаті всебічного погіршення фінансово-виробничої діяльності "Укрнафти" протягом останніх років.

Одночасно стало відомо, що попередній менеджмент отримував від міноритарного акціонера чималі фінансові винагороди, що дозволяло здійснювати сумнівні фінансові операції. Крім колишнього глави правління Пітера Ванхеке, решта топ-менеджери продовжують займати свої посади, незважаючи на очевидний характер своєї діяльності.

На 26 листопада призначено засідання наглядової ради "Укрнафти", який розгляне в тому числі і кадрові питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування