Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман: В Україні є професійна армія, мають бути професійні держслужбовці

Четвер, 26 листопада 2015, 09:43

Cпікер Володимир Гройсман заявив про необхідність прийняття закону про державну службу.

"Ми маємо з вами можливість, виходячи з того, що цей закон є надзвичайно важливим і над ним працювали більше року. Комітет профільний з експертним середовищем провів титанічну роботу, щоб вийти на документ,  який би міг бути підтриманий в стінах українського парламенту", - зазначив він.

"В Україні має бути професійна армія, професійне військо,  в Україні має бути професійний державний службовець, який не просто ходить на роботу, породжує корупцію і отримує заробітню плату, а який може якісно виконувати свої обов'язки", - додав він.

Як пояснив "Українській правді" Леонід Ємець, закон про державну службу обмежує можливість міністрів впливати на кадрову політику міністерства.

"Міністри стають ще більш політичними фігурами, ще менше можуть впливати на кадрові питання в міністерствах. Набір кадрів відбувається лише через конкурси. Вводиться посада секретаря міністерства, який опікуватиметься секретар міністерства. Все буде проводитись за європейськими процедурами. Закон дуже європейський", - розповів Ємець.

"Завдяки закону з'являється велика кількість запобіжників прийняттю непрофесійних рішень. Кожен відповідати за свій напрямок роботи, нести за нього свою відповідальність ", - додав він.

Законом також обмежується політична діяльність державних службовців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування